Zanglijster

Zanglijster

Ik ben een beetje een  mooi weer fotograaf. De afgelopen maanden was ik een beetje in een soort fotografische winterslaap. Ik vond dat er maar eens een eind aan moest komen, het is immers al ver in het voorjaar.  Dus afgelopen maandag stond alles klaar, maar het weer werkte niet mee. Een regenachtige dag. Me nat laten regenen ging me te ver en dus is het alternatief een dak boven je hoofd, dus een hut. Het werd het Gooi. Maar regen betekent ook weinig licht en dan kom je in een dilemma, hoge ISO, dus ruis, of lange sluitertijden dus mogelijk bewegingsonscherpte, maar vaker nog allebei.

Bij de hut was ook een vijvertje en ik besloot als thema van deze natte dag dan maar te nemen Maandag is wasdag.

Merel

Merel

De Zanglijster poedelde zich een slag in de rondte, maar ook de Merrel was driftig aan het poetsen. Na ja kijkt u maar zelf:

Boomklever

Boomklever

De boomklever aarzelt nog wat en de Gaai kijkt de even de kat uit de boom.

Gaai

Gaai

 

Maar dan de roodborst die gaat er vol in:

Roodborst

Roodborst

 

En dan netjes gewassen nu nog  pyjamaatjes aan en dan snel voor de buis:

Roodborst

Roodborst