3432

Rondscharrelende Tureluur

Het is voorjaar, mooi weer, dus eropuit.  Een gebied opzoeken waar je Grutto’s, Kieviten, Tureluurs etc kunt zien. Rustig zitten, camera bij de hand en genieten.

3164

Poetsende Kievit4

 

7267

Vissende Visdief

Het is rustig in de weide, de vogels scharrelen wat rond op zoek naar insecten. Of ze poetsen hun veren. De ganzen vliegen over en de visdief….. die vist.

2631

Aanval op Reiger

Opeens verstoort een Reiger de vrede. De vogels gaan in de wieken en proberen met duikvluchten de indringer te verjagen. Als dat is gelukt keert de vrede weer en kan de Kievit rustig badderen. Als er dan ook nog een mannetje bijkomt is er zelfs uitzicht op een mogelijke paring. Het vrouwtje wil wel, maar meneer ziet er maar van af.

3150

badderende Kievit

2700

Kievitdame wil wel

Ook de Grutto komt badderen. Met veel gespetter wordt er onderhoud aan het verenkleed gepleegd. Na het wassen wordt er altijd een sprongetje gemaakt, dus alert zijn en ja daar gaat hij. Nog even op de kant hetzelfde ritueel, de spetters vliegen in het rond. Nu poetsen en alles is weer spic en span.

2922

Badderende Grutto

2986

Springende Grutto

De Reiger heeft ondertussen een andere plek gezocht en besloten dat het toch maar vis wordt vandaag. Hij heeft hierbij meer succes, een groot exemplaar wordt langzaam naar binnen gewerkt, het lijkt haast onmogelijk, maar na korte tijd is de vis in de keel verdwenen, nog even snavel wassen en dan uitbuiken.

7998

Reiger met Visje

8078

Reiger met Visje, close-up

8122

Nog even snavel poetsen.

Hierna tijd om naar huis te gaan. Een mooie lentedag.