Mijn blog's, meest recente bovenaan

Hier mijn meest actuele belevenissen. Onderaan de pagina kunt u naar eerdere blog's navigeren.
Blog #084 Torenvalken

Blog #084 Torenvalken

    Een roofvogel die in Nederland heel veel ziet, is de Torenvalk. Hoe vaak zie je niet langs de weg een Torenvalk bidden om dan met een steile duikvlucht in het gras te verdwijnen. Even later duikt hij of zij weer op en gaat op een paaltje de gevangen...

Lees meer
Blog #079 De Blauwe Stal

Blog #079 De Blauwe Stal

Een weekje in vakantiehuis de Blauwe Stal in Zeeuws Vlaanderen. Bezoek aan de vestingsteden in de omgeving. Sluis, Retranchement en Aardenburg. Vogels kijken in de Blikken. Uitstapje naar Brugge in Belgiƫ, minder dan 20 km er vandaan.

Lees meer
Blog #077 Palendorp bij Petten

Blog #077 Palendorp bij Petten

Het Palendorp bij Petten is een groep van 160 palen op het strand bij Petten. Het is een monument dat het oude dorp Petten symboliseert dat ooit door de zee is verzwolgen. Het staat op het strand bij de Hondsbossche Duinen, waar vroeger de Hondsbossche Zeewering was.

Lees meer
Blog #076 Damhertenbronst

Blog #076 Damhertenbronst

Damherten bronst vind plaats in oktober. De amsterdamse waterleidingduinen AWD is een uitgelezen plek de bronst mee te maken. Het burlen klinkt overal. De mannen zitten vol hormonen en vechten om hun territorium en uiteindelijk om de kans te paren met een van de vruchtbare wijfjes.

Lees meer

Archives