5 staps workflow Lightroom

Lightroom workflow

Voor de fotowerkgroep van het IVN Amstelveen heb ik op dinsdag 24 februari een presentatie gehouden. Het thema was mijn  Lightroom workflow. Erg leuk om te doen. De presentatie heb ik hier op mijn website geplaatst. Tijdens de presentatie werd  opgemerkt door Diana dat perspectivisch vervormen bv om een lensvertekening te corrigeren ook in Lightroom mogelijk is. Dank Diana, hoe dit te doen heb ik toegevoegd aan de presentatie onder het hoofdstukje “Lenscorrecties”. Monique maakte de terechte opmerking dat het bij de exportfunctie niet DPI moet zijn maar PPI. Dots per Inch is voor het afdrukken. Bij het omzetten naar JPG gaat de resolutie over PPI, Pixels per Inch. Dit is veranderd in de presentatie. Tenslotte de voorkeur van Monique voor output in PNG formaat. Dit wordt door Lightroom niet ondersteund. Op het internet is een levendige discussie tussen voor en tegenstanders van dit formaat. Voor of tegen, lightroom heeft dit fileformaat niet in haar exportmogelijkheden staan dus we zullen het moeten doen met TIF of JPG.

Dank voor de levendige discussie. Zoals gezegd, ik vond het leuk om te doen, dus bij een volgend aansprekend onderwerp, wie weet.

 

Mocht u de presentatie willen gebruiken, laat het mij even weten. Om de presentatie te downloaden kunt u hieronder klikken:

IVN presentatie over mijn workflow in Lightroom