Wie ben ik

HenkFullTexture

HFAnywhere is mijn “nom de plume”. Zo vind u mij ook bij Twitter, Facebook of Pinterest. Henk is mijn voornaam. Gepassioneerd fotograaf, natuurwandelaar, stadsverkenner.

Tot voor kort had ik geen tijd om naast mijn werk iets anders serieus aan te pakken. Drukke baan, veel reizen. Daar komt ook het “Anywhere” vandaan, altijd elders maar nooit thuis.

In 2013 besloot ik dat ik genoeg had gewerkt en dat het tijd was voor andere dingen, zoals fotograferen. Ik vond dat ik dit serieus aan moest pakken, wat investeringen te doen in goede apparatuur (Canon 5D, Mark II) goede objectieven etc. En dan  de plaatjes niet op de computer laten staan maar delen met anderen,  bijvoorbeeld via een eigen website of via een fotoclub.

In  najaar van 2013 heb ik mij geori├źnteerd op de diverse fotoclubs rond Amsterdam. Het bleek nog niet mee te vallen om lid te worden. De meeste clubs hadden een wachtlijst. Ook kon ik geen gespecialiseerde club voor Natuurfotografen vinden. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de NAFVA en kon ik per Januari 2014 lid worden. Al snel bleek dat Natuurfotografie hier niet echt werd beoefend. Daar stond  tegenover dat de andere vormen van fotografie wel goed waren vertegenwoordigd. Ik kreeg  inspiratie en besloot aan mijn website ook straatfotografie toe te voegen.

Ondertussen ben ik bijna twee jaar verder en heb een aantal aardig plaatjes kunnen maken. Hopelijk beleeft u er nu ook wat plezier aan. Ik heb het in ieder geval met veel plezier gedaan.